Over de omgeving

Bed & Breakfast 't Oude Nest is gelegen op de grens van Kessel-Eik en Kessel (Limburg). Kessel is een van de oudste dorpen aan de Maas. Die sfeer van toen is ook nog steeds te vinden in het pittoreske dorpscentrum, waar de ruim duizend jaar oude ruïne van Kasteel De Keverberg het beeld domineert. Op dit moment wordt deze ruïne herbouwd, in het najaar van 2015 wordt het herbouwde kasteel geopend. Het dorpscentrum kenmerkt zich verder door de gezellige historische markt, de aanwezigheid van diverse restaurants en cafés, een openluchtzwembad en de ligging aan de maas.

     Kasteel de Keverberg  

Ook het buitengebied van Kessel-Eik en Kessel telt vele mooie plekjes. Aan de noordzijde vindt u een prachtige jachthaven, een uitgestrekt buitengebied en de historische kasteelboerderij Huis Oijen. Aan de zuidzijde is de Musschenberg gelegen, een prachtig natuurgebied met een adembenemend maaspanorama. Richting het westen wandelt of fietst u zo de Heldense Bossen in, een uitgestrekt bosgebied met stuifduinen. Het gebied kenmerkt zich door vele goed bewegwijzerde fiets- en wandelroutes.

Venlo, Roermond, Museum Terug in de tijd en Toverland op 20 minuten

Door de centrale ligging van Bed & Breakfast ’t Oude Nest - op de grens van Noord en Midden Limburg – bent u in slechts twintig autominuten in de historische winkelsteden Venlo en Roermond. Maar ook het grootste attractiepark van Limburg, Toverland, is binnen twintig minuten bereikbaar met de auto. Hetzelfde geldt voor het toeristische dorp Arcen, Museum "Terug in de Tijd" waar de jaren "50 en 60" centraal staan en de nationale Parken "De Groote Peel" en "Maasduinen"
 

         

Beleef de ruimte in Peel en Maas

Iets dichterbij huis is er ook voldoende te beleven. Bed & Breakfast 't Oude Nest bevindt zich namelijk in de prachtige plattelandsgemeente Peel en Maas. In het midden van deze uitgestrekte gemeente, op vijf minuten van 't Oude Nest, ligt Panningen. Hier kunt u lekker winkelen, naar theater en bioscoop DOK 6, een hapje eten of op woensdag naar de weekmarkt. In Helden is streekmuseum 't Land van Peel & Maas absoluut een aanrader net als kastelendorp Baarlo.

Laat u dus verrassen in deze mooie regio. Annie en Wiel maken u graag wegwijs!